چگونه چهارشنبه سوری ایمن داشته باشیم؟
1- والدین عزیز و بزرگترهای مهربان؛ لطفا کودکان، نوجوانان و جوانها را تنها نگذارید، کنار آنها و مراقب آنها باشید. چون هیجان، شور و شوق، کم توجهی به ایمنی و ریسک و خطر کردن، اقتضای سن و ویژگی آنهاست.
2 - از روشن کردن آتش در داخل پارکینگ مسقف، نزدیک اتومبیلها، زیر سیمهای برق و کنار کیوسکهای برق فشار قوی اکیداً خودداری کنید.
3- قبل از روشن کردن آتش، به یاد داشته باشید حتماً یک خاموش کننده استاندارد (کپسول آتشنشانی پر و دارای تاریخ اعتبار) و شیلنگ متصل به شیر آب، آماده داشته باشید تا در صورت سرایت آتش و یا از کنترل خارج شدن آن، بلافاصله اقدام به خاموش کردن آتش بوسیله آب کنید.
4 - از پریدن از روی آتش با چادر، مانتوی بلند، شال بلند و یا لباس گشاد جداً اجتناب نمایید.
5- اگر گوشه لباستان آتش گرفت به هیچ وجه ندوید زیرا اینکار باعث رسیدن اکسیژن بیشتر به آتش شده و آنرا شعله ورتر میسازد. بجای اینکار، بر روی زمین خوابیده و آهسته روی زمین بغلتید، با پتو، پالتو یا ... روی آتش لباس را بپوشانید تا با جلوگیری از رسیدن اکسیژن، آتش خفه و خاموش گردد.
خاموش کننده استاندارد (کپسول آتش نشانی) و شیلنگ آب برای این زمان مفید است.
6- از انداختن شیشه آمپول و قوطی اسپری و... در آتش اکیداً خودداری کنید، زیرا با انفجار آنها ترکشهایی تولید میشود که درصورت اصابت به چشم، صورت و ... صدمات غیر قابل جبرانی بوجود خواهد آورد.
7- از گذاشتن رنگ، تینر، فرچههای آغشته به رنگ و تینر، الکل، بنزین و هرگونه مواد سریعالاشتعال در بالکن و پشت بام جداً خودداری کنید زیرا امکان دارد یک "بالن آرزو" به هنگام خاموش شدن بر روی آنها افتاده و حرارت باقی مانده بالن موجب اشتعال این مواد و در نتیجه بروز یک آتشسوزی ناخواسته شود.
8- سالمندان، بیماران قلبی، مادران باردار، نوزادان و ... در مقابل آلودگی صوتی و صداهای بلند و ناهنجار ترقههای خطرناک و پرصدا، بسیار آسیبپذیرند. آنها را عزیزان خودمان بدانیم و به آرامش و سلامت آنها هم فکر کنیم؛ از آلودگی صوتی شدید پرهیز کنیم تا موجب تشدید بیماری، سکته و ... یا خدای نکرده عامل مرگ کسی نشویم.
با "چهارشنبه سوزی"، شادی و شوق عید و سال نو را به ناراحتی، غم و عزا تبدیل نکنیم.