دبیرستان زنده‌یاد حاج سید حسین نوایی

دولت آباد برخوار خیابان طالقانی خیابان سجاد خیابان شهید محمدمهدی داوری تلفن 03145823540
دبیرستان حاج سید حسین نوایی


دبیرستان زنده‌یاد حاج سید حسین نوایی

دولت آباد برخوار خیابان طالقانی خیابان سجاد خیابان شهید محمدمهدی داوری تلفن 03145823540

والدین هلیکوپتری چه کسانی هستند؟

سه شنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۶، ۰۸:۱۰ ق.ظ

🖌 والدین هلی‌کوپتری در اصل به پدرها و مادرانی گفته می‌شود که به‌شدت خود را درگیر زندگی کودکان خود می‌کنند و اجازه انجام هیچ کاری را به آنها نمی‌دهند. در واقع این والدین درست مانند یک هلی‌کوپتر اطراف فرزند خود پرواز می‌کنند، همواره او را زیر نظر دارند و با بروز هر مشکلی سریعاً خودشان را به محل حادثه می‌رسانند. کودکان این والدین چه در حال تماشای تلویزیون باشند یا در حال بازی کردن با دوستان یا انجام تکالیف مدرسه، سایه پدر و مادر خود را بالای سرشان می‌بینند.

🖌 از آنجایی که این بچه‌ها در دوران کودکی اجازه امتحان کردن بسیاری از بازی‌ها و سرگرمی‌ها را نداشته‌اند، با رسیدن به دوره نوجوانی و جوانی شخصیتی عقده‌ای و افراطی از خود نشان می‌دهند. مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد، دانشجویانی که در دوران کودکی به‌شدت زیر نظر والدین‌شان بوده‌اند هنگام یادگیری یک ساز موسیقی یا ورزش کردن رفتاری بسیار غیرطبیعی از خود بروز می‌دهند و در انجام بسیاری از کارها زیاده‌روی می‌کنند. نشان دادن رفتارهای پرخطر در رانندگی و زیر پا گذاشتن قانون از دیگر ویژگی‌های بارز این افراد برای خالی کردن عقده‌های دوران کودکی به شمار می‌آید.

🖌 این افراد فرصت لذت بردن از دوران کودکی خود را نداشتند و مرتب باید در کلاس‌هایی که والدین‌شان برای آنها ثبت‌نام کرده بودند، شرکت می‌کردند اما اکنون که آنها استقلال بیشتری دارند دیگر توانایی کنترل خود را ندارند و ممکن است دست به انجام هر کار خطرناکی بزنند تا کمبودهای چند سال پیش را جبران کنند.

🖌 به‌ طور متوسط  10 درصد از کودکان دارای والدین هلی‌کوپتری هستند که البته تعداد دختران بیشتر از پسران است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، نزدیک به 13 درصد از والدین دختران و 5 درصد از والدین پسران به‌شدت کودکان خود را زیر نظر دارند و در همه امور مربوط به آن‌ها دخالت می‌کنند.

روانشناسان متوجه شدند توجه بیش از اندازه والدین به دانش‌آموزان باعث ناامیدی، احساس ترس و عصبی شدن آنها می‌شود و حس مسئولیت‌پذیری آن‌ها را نابود می‌کند. در عوض این نتایج در کودکانی که آزادی و استقلال بیشتری در خانه داشتند، کاملا برعکس بود و آنها امید بیشتری به زندگی آینده خود داشتند و از حس استقلال‌طلبی خود لذت می‌بردند.

🚦چه بلایی سر مادران می‌آید؟

تا به حال هر چه گفتیم در مورد اثرات منفی تربیت هلی‌کوپتری روی کودکان بود اما خود والدین هم از این شیوه غلط آسیب‌های زیادی می‌بینند. تحقیقات بلندمدت روی مادران 18 تا 49 ساله نشان می‌دهد، درصد زیادی از این زنان به افسردگی دچار می‌شوند. تقریبا یک‌چهارم مادران به‌ شدت از وظیفه نگهداری از فرزندان خسته می‌شوند و این طور تصور می‌کنند که آنها نمی‌توانند مادر خوبی باشند. استرس و نگرانی از خصوصیات اصلی مادران هلی‌کوپتری است، زیرا آن‌ها همیشه باید خود را جای فرزندشان بگذارند و همه مسئولیت‌های او را انجام دهند.

پدر و مادرهایی که با بروز هر مشکل به سمت کودکان‌شان می‌شتابند و همه نیازهای او را فراهم می‌کنند، باید انتظار آینده‌ای فاجعه‌بار را بکشند. زمانی که کودکان روش مواجه شدن با مشکلات را فرا نگیرند و هر چیزی را که می‌خواهند بلافاصله در مقابل چشمان خود آماده ببینند، تصور می‌کنند که دنیا همیشه باید به همین شکل باشد. پس اگر فرزندتان در سالگرد تولد 16 سالگی‌اش از شما یک ماشین به‌عنوان هدیه تولد خواست اصلا تعجب نکنید، زیرا این شما بودید که او را  در این مسیر قرار دادید.

۹۶/۰۹/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

دبیرستان حاج سید حسین نوایی دولت آباد