زلزله ؛ بلای طبیعی یا خیر الهی
زلزله یکی از قوانین طبیعی طبیعت است که با رعایت نکردن اصول پیشگیری تبدیل به مصیب و فاجعه میگردد ولی گاهی زلزلهها منشا برکات فراوانی میشوند.
موسسات تحقیقاتی بسیاری در زمینه زلزله و عواقب و مضرات و شاید فواید آن تحقیق و مطالعات فراوانی انجام دادهاند. اما موسسه تحقیقاتی piranchr نتیجه جالبی از تحقیقات خود را طی ۴۵۰ زلزله در سراسر دنیا منتشر کرد.
این موسسه چند ملیتی فواید زلزله را برای کشورها در ۲۹ مورد بیان داشته که به چند مورد آن اشاره میشود.
1-
زلزله سال 1969 آلاسکا
سبب شد مسیر رودخانه به معدن طلایی زیر زمینی هدایت و طلای شستشو شده با رودخانه در سطح زمین جاری شود که از آن سال آلاسکا مرکز کشف طلا در دنیا گشت.
2- زلزله سال 1992 چین
به علت این زلزله شیب زمین بسمت دشت خشک تینهان گشت و سیلاب رودخانه خاک غنی شستشو شده کوهها را در دشتی وسیع ته نشین کرد که در حال حاضر جزو زمینهای بسیار حاصلخیز دنیاست.
3- زلزله سال 1995 چاد
این زلزله سبب شد هجوم ۳۸ میلیون ملخ در صحرای آفریقا و تخریب هکتارها زمین کشاورزی در شمال آفریقا با این زلزله ملخها با امواج فراصوتی زمینگیر شده و قادر به پرواز نشدند و به سبب گشنگی همخواری کرده و کلا از بین رفتند.
4- زلزله سال 1834 شیلی
این زلزله سبب شد صخرههای ساحلی ۱۳ متر نشست کنند و این باعث هجوم میلیونها ماهی برای تخمگذاری و صید هزاران تن ماهی گشت.
5- زلزله سال 1893 کلمبیا
این زلزله سبب شد که رودخانه اروادگیا تغییر مسیر داده و با نفوذ به منطقه مادکیا ۱۳ معدن را شناسایی کنند.
6- زلزله سال 1990 ژاپن
این زلزله سبب شد جزیره فکودیمو ظاهر و یکی از آبهای گرم اقیانوسی بسمت جزایر و رونق بسیار ماهیگیری شود.
7- زلزله سال ۱۹۹۴ مغولستان
این زلزله سبب شد دشت خشک مغولستان صاحب تغییر سفرههای آب زیرزمینی و جهت مسیر در زیر گسل شود و عمق دستیابی به ۷ متر کاهش یابد.
8- زلزله سال 1993 هند
این زلزله سبب شد ۱۲ غار زیبای آهکی نمایان و 2 معدن بزرگ هند کشف گردد.
9- زلزله سال ۱۹۹۴ نیوزلند
این زلزله سبب شد که ارتفاع سطح کوه والیلاندر این کشور ۲۰ سانتیمتر کاهش و سبب عبور مه اقیانوسی و ایجاد جزیره مه با ظرفیت پذیرش سالانه ۶ میلیون گردشگر در این کشور شود.
10- زلزله
سال ۱۳۶۹رودبار و ۱۳۸۲ بم
سبب شد ۳۴۰ معدن با ارزش زیرزمینی در ایران توسط ماهوارهها ردیابی و ۸ حوزه بزرگ نفتی و ۱۲حوزه وسیع گازی نیز بر اثر حابجایی سطوح زیرین زمین قابل بهرهبرداری شود.
.:دکتر رضا عسگری:.