راههای درک ماه مبارک رمضان
1- پرهیز از غذای حرام و شبههناک
مراقب باشید لااقل در ماه مبارک رمضان غذای حرام و شبههناک نخورید. خداوند به کسیکه در شکم او غذای حرام وجود دارد، نظر لطف نمیکند. عبادات چنین کسی ممکن است از نظر ظاهری صحیح باشد، ولی مورد قبول و پذیرش خداوند سبحان واقع نمیشود.
2- ارتباط با خداوند از طریق انس با نماز جماعت و قرآن و دعا
بنا بر تأکید اسلام، مساجد همیشه باید در وقت نماز پر از جمعیت باشد. قرآن کریم همواره تأکید میفرماید که: « وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ » [بقره]
یعنی نماز را زنده بدارید. نمیگوید نماز بخوانید، بلکه بر زنده نگاه داشتن نماز تأکید دارد و مقصود قرآن کریم، اقامه نماز جماعت است.
3- رسیدگی به دیگران
رابطه با خداوند متعال، یک بال برای پرواز است و بال دیگری که برای حرکت صعودی انسان به سوی معنویات لازم است، رابطه با مردم میباشد. قرآن کریم مکرراً میفرماید که: « وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ » یعنی هم با خداوند و هم با مردم رابطه داشته باشید.
همه باید به هر اندازه که میتوانند، به مستمندان رسیدگی کنند. از ما انتظار نمیرود که مثل اهلبیت از افطار خود بگذریم و به دیگران ببخشیم، ولی وظیفه داریم که تشریفات و تجملات را حذف کنیم و به جای آن از نیازمندان دستگیری نماییم.
اگر به دستور قرآن کریم عمل شود و رسیدگی به نیازمندان جایگزین تجملگرایی شود، فقر از جامعه رخت برمیبندد.
4- اجتناب از گناه
در ماه مبارک رمضان، چشم و گوش و زبان خود را کنترل کنید. از نگاههای آلوده بپرهیزید. از دیدن فیلمها و برنامههای حرام و بیهوده در ماهواره و اینترنت و تلویزیون دوری گزینید. غنا و موسیقی و حرفهای حرام و بیهوده نشنوید. غیبت نکنید، تهمت نزنید، شایعهپراکنی نکنید، دروغ نگویید و به کسی توهین نکنید.
روزهای که همراه با گناه باشد، روزه واقعی نیست و مقبول درگاه الهی واقع نمیشود.